Interviu Thales Systems Romania

 

[SPB] Din nou la Stagii pe Bune. De ce?

[Thales] Deoarece obținem rezultatele dorite din punct de vedere al awareness-ului pe piață și atragem aplicanți pregătiți în domeniul software.

[SPB] Ce trebuie să știe un student care vrea să aplice la voi?

[Thales] Cunoștințele software sunt importante (principiile de bază la nivel de facultate în domeniul programării: limbaje de programare, pseudocod, cunoștințe de scripting), dar și proiectele pe cont propriu pot reprezenta un plus (hackaton-uri, bootcamp-uri, participarea la diverse workshop-uri).

Dacă atitudinea este deschisă, există dorință de învățare, implicare și entuzism, avem candidatul potrivit!

Interviu AMIQ Consulting

 

Scurt interviu cu Ștefan Birman – Managing Partner la firma AMIQ Consulting

[SPB] Din nou la Stagii pe Bune. De ce?
[Ștefan] Pentru că este un eveniment care mă pune în contact cu așteptările și potențialul noilor generații, pentru că am ocazia să întâlnesc viitorii interni sau angajați.

[SPB] Ce trebuie să știe un student care vrea să aplice la voi?
[Ștefan] Programare Orientată Obiect, Circuite Integrate Digitale, să comunice (în engleză).

[SPB] Cum selectezi un student pentru interviu? Care sunt motivele pentru care îl ignori?
[Ștefan] Selecția se face în 2 pași: CV screening și interviu. Nu prea ignor, însă pot citi printre rânduri dacă e interesat de ceva sau nu, dacă vrea și poate să crească sau nu.

Să plec sau nu din țară după ce termin facultatea (Calculatoare/Automatică/Informatică)?

Primesc relativ des întrebarea asta și spre deosebire de alții prefer să nu dau un sfat ci doar să prezint câteva observații pro și contra fiecărei opțiuni.

Așadar prima observație este că aproape sigur dacă te-ai ținut de treabă în facultate îți va merge bine și aici și în afară. Vei câștiga peste medie în afară și cu foarte mult peste medie aici. Nu vei avea probleme să te întreții și vei putea să pui cu foarte puțin efort și niște bani deoparte.

Hai să luăm însă criteriile pe rând cu mențiunea că sunt tratate într-o ordine aleatoare.

Stagii pe Bune va utiliza platforma Junio

De Valentine’s Day am oficializat relația printr-o poză. Acum a venit rândul să și explicăm despre ce este vorba.

Platforma Stagiipebune.ro așa cum o cunoașteți a fost implementată undeva în 2005-2006 și îmbunătățită permanent de-a lungul anilor. Creșterea traficului mobil, a numărului de atacuri ne-a determinat să facem o schimbare așa că din acest an Stagii pe Bune va folosi ca backend platforma Junio.

Interviuri Diplodocus: Emil Slușanschi, profesor@Automatică și Calculatoare, UPB

Emil este profesor în cadrul departamentului de Calculatoare din Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB. Specializat pe parallel computing și automatic differentiation, reușește să fie aproape de comunitate, fiind un promotor al lucrurilor făcute responsabil. Un punct forte din activitate o constituie partea academică de cercetare, plus îndrumarea studenților pentru realizarea lucrării de diplomă, dizertație.

Interviu Ubisoft

 

[SPB] Din nou la Stagii pe Bune. De ce?
[Ubisoft] Dorim să creăm relații de lungă durată cu tinerii și investim în asta. Suntem alături de ei încă din liceu, prin diverse programe, și continuăm să îi susținem și în facultate.
Vrem să investim în dezvoltarea tinerilor pasionați de crearea jocurilor video, iar internshipurile sunt una din modalitățile prin care facem asta.

Prinde valul de Stagii pe Bune!

Cea de-a 14-a ediție a celui mai mare program de stagii din România – Stagii pe Bune, va oferi peste 1000 de oportunități de stagii pe durata verii pentru studenții din domeniul IT&C.

Tinerii care vor să acumuleze experiență profesională sunt invitați să aplice în perioada 20 februarie – 19 iunie pe platforma www.stagiipebune.ro pentru una dintre pozițiile disponibile. În plus, aceștia sunt invitați să participe în zilele de 2 și 3 martie la evenimentele de prezentare ale stagiilor, atât în București, cât și în Iași, unde vor avea ocazia să interacționeze cu cele mai apreciate companii IT&C din România.

 

Serile teatrului studențesc SiSC ASE

Serile Teatrului Studențesc ridică din nou cortina!

O nouă ediție a celui mai popular festival național dedicat studenților pasionați de teatru, „Serile Teatrului Studențesc”, se apropie cu pași repezi! Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) are deosebita plăcere de a ridica și anul acesta cortina pentru a dezvălui publicului o viitoare generație de actori.

Festivalul național se află la cea de-a XIX-a ediție, ce se va desfășura în perioada 3-7 aprilie 2017, la Teatrul de pe Lipscani. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile și se va face pe baza unei rezervări on-line!

Ediția de anul acesta are drept concept central Comedia, din dorința de a aduce zâmbetul pe chipul tuturor celor peste 8000 de spectactori prezenți, an de an, în sală. Având o lungă tradiție și debutând cu succes încă din 1996, „Serile Teatrului Studențesc” oferă oportunitatea tinerelor talente de a -și urma pasiunea și de a se afirma pe scena festivalului, în fața juriului alcătuit din mari actori ai teatrului românesc, precum Vlad Rădescu, Brândușa Mircea sau Valeriu Andriuță. Aceștia ne-au fost alături și în edițiile precedente, sprijinind, astfel, teatrul și considerând această artă un mijloc de educare a unei generații.

Zece trupe de teatru din întreaga țară, cărora li se va alătura trupa SiSC, formate din amatori și profesioniști vor împărți scena și se vor întrece în transmiterea emoțiilor pe parcursul celor cinci zile de festival. De asemenea, cele mai apreciate reprezentații vor fi răsplătite de către juriu și parteneri în cadrul festivității de acordare a premiilor ce va avea loc în ultima zi a festivalului.

Pentru mai multe detalii și programul complet al festivalului accesați site-ul http://sts.sisc.ro/ sau urmăriți pagina de facebook https://www.facebook.com/sts.sisc/.