Serile teatrului studențesc SiSC ASE

Serile Teatrului Studențesc ridică din nou cortina!

O nouă ediție a celui mai popular festival național dedicat studenților pasionați de teatru, „Serile Teatrului Studențesc”, se apropie cu pași repezi! Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) are deosebita plăcere de a ridica și anul acesta cortina pentru a dezvălui publicului o viitoare generație de actori.

Festivalul național se află la cea de-a XIX-a ediție, ce se va desfășura în perioada 3-7 aprilie 2017, la Teatrul de pe Lipscani. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile și se va face pe baza unei rezervări on-line!

Ediția de anul acesta are drept concept central Comedia, din dorința de a aduce zâmbetul pe chipul tuturor celor peste 8000 de spectactori prezenți, an de an, în sală. Având o lungă tradiție și debutând cu succes încă din 1996, „Serile Teatrului Studențesc” oferă oportunitatea tinerelor talente de a -și urma pasiunea și de a se afirma pe scena festivalului, în fața juriului alcătuit din mari actori ai teatrului românesc, precum Vlad Rădescu, Brândușa Mircea sau Valeriu Andriuță. Aceștia ne-au fost alături și în edițiile precedente, sprijinind, astfel, teatrul și considerând această artă un mijloc de educare a unei generații.

Zece trupe de teatru din întreaga țară, cărora li se va alătura trupa SiSC, formate din amatori și profesioniști vor împărți scena și se vor întrece în transmiterea emoțiilor pe parcursul celor cinci zile de festival. De asemenea, cele mai apreciate reprezentații vor fi răsplătite de către juriu și parteneri în cadrul festivității de acordare a premiilor ce va avea loc în ultima zi a festivalului.

Pentru mai multe detalii și programul complet al festivalului accesați site-ul http://sts.sisc.ro/ sau urmăriți pagina de facebook https://www.facebook.com/sts.sisc/.

Meserii care ne plac: Mihai, Senior Consultant @ Roland Berger

Mihai este absolvent de Politehnică (Inginerie electrică cu predare în limba Germană) care lucrează în consultanță de management de aproximativ 5 ani de zile. Cum a ajuns aici? Simplu, în timpul studiilor s-a implicat în mai multe organizații studențești și activități extracuriculare care i-au deschis curiozitatea și apetitul pentru zona de management și business. A decis să exploreze mai departe acest domeniu după terminarea studiilor de licență, așa că a făcut un master în Finanțe și Investiții în Olanda, la Rotterdam School of Management. După ce a terminat master-ul, o carieră în consultanță a fost pasul cel mai natural pentru el pentru că i-a permis să continue să se dezvolte într-un ritm accelerat și să aibă expunere la o gamă largă de industrii și de clienți pentru care să lucreze. În plus, mediul deosebit format din oameni foarte inteligenți și motivați a fost un alt argument foarte puternic.

Dacă vrei sa afli mai multe despre ce presupune job-ul de consultant, aplică la Roland Berger Consulting Try-Outs până pe 30 octombrie.

Cursuri care ne plac: DevAcademy

DevAcademy este una dintre cele mai puternice organizații dedicată inovației în tehnologie, un ONG a cărei misiune este de a mentora și de a încuraja dezvoltarea celor mai buni specialiști IT din țară. În spatele DevAcademy se află o echipă de 60+ membri, profesioniști în programare și specialiști în arii conexe (resurse umane, comunicare, training & formare), care își alocă în fiecare săptămână timp instruirii tinerilor și dezvoltării procesului educațional. Împreună, aceștia își propun crearea unei comunități tech de excelență în țară.

Pentru al patrulea an la rând, DevAcademy a deschis înscrierile pentru programele sale de învățare, cursuri oferite gratuit tinerilor din București care își doresc să exceleze în IT. Anul acesta, DevAcademy pune la dispoziția studenților și a celor dornici să se specializeze în tech 7 programe de învățare care includ limbaje de programare (Ruby on Rails, Frontend, programare iOS, programare Android), specializări în zona hardware și sisteme (SysOps), web &mobile design (Graphic Design) și dezvoltare de produs (Product Management).

Stagii pe Bune va utiliza platforma Junio

De Valentine’s Day am oficializat relația printr-o poză. Acum a venit rândul să și explicăm despre ce este vorba.

Platforma Stagiipebune.ro așa cum o cunoașteți a fost implementată undeva în 2005-2006 și îmbunătățită permanent de-a lungul anilor. Creșterea traficului mobil, a numărului de atacuri ne-a determinat să facem o schimbare așa că din acest an Stagii pe Bune va folosi ca backend platforma Junio.

Interviuri Diplodocus: Emil Slușanschi, profesor@Automatică și Calculatoare, UPB

Emil este profesor în cadrul departamentului de Calculatoare din Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB. Specializat pe parallel computing și automatic differentiation, reușește să fie aproape de comunitate, fiind un promotor al lucrurilor făcute responsabil. Un punct forte din activitate o constituie partea academică de cercetare, plus îndrumarea studenților pentru realizarea lucrării de diplomă, dizertație.

Diplodocus @ FMI

Pe 26 Octombrie a avut loc Diplodocus, evenimentul de prezentare a lucrărilor de licență în cotutelă, organizat de Junio în parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică. Programul evenimentului și prezentările companiilor le puteți găsi pe https://diplodocus.ro/program/.

Amfiteatrul „Spiru Haret” a fost plin, lucru care ne-a surprins în mod plăcut, având în vedere vremea urâtă de afară. Prezența numeroasă s-a datorat în mare parte lucrărilor de diplomă prezentate, care mai de care mai atractive. Credem că putem pune bazele unei mai bune colaborări între companii, facultăți și studenți, un spațiu comun în care cei implicați să comunice într-un mod personal. Mulțumim celor care au venit și studenților de la ASMI pentru ajutorul acordat.

Mulțumim partenerului principal Bitdefender pentru încredere și pentru sprijinul acordat.

Meserii care ne plac: Marco, Consulting Analyst @ Roland Berger

După ce a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnice București, Marco și-a dorit să deschidă noi orizonturi cu un master în Inginerie Biomedicală la Imperial College London. Motivația de a face diferența și de a contribui la dezvoltarea României au fost determinante în alegerea întoarcerii în țară, iar Roland Berger i-a oferit oportunitatea de a avea un impact real. În timpul liber îi place să joace fotbal, să cânte la pian muzică jazz și să călătorească.

Interviuri Diplodocus: Răzvan Rughiniș, profesor@Automatică și Calculatoare, UPB

Răzvan este membru activ al comunității din care face parte, aducând aproape de studenți un număr cât mai mare de oportunități. Profesor în cadrul departamentului de Calculatoare din Facultatea de Automatică și CalculatoareUPB, reușește să fie aproape de studenți fiind promotorul unor serii de evenimente dedicate studenției. Tech Lounge, Academia Cisco, Innovation Labs, sunt numai câteva topicuri de interes pentru el. O parte importantă din activitate o constituie partea academică de cercetare, plus îndrumarea studenților pentru realizarea lucrării de diplomă, dizertație.