Meserii care ne plac: Mihai, Senior Consultant @ Roland Berger

Mihai este absolvent de Politehnică (Inginerie electrică cu predare în limba Germană) care lucrează în consultanță de management de aproximativ 5 ani de zile. Cum a ajuns aici? Simplu, în timpul studiilor s-a implicat în mai multe organizații studențești și activități extracuriculare care i-au deschis curiozitatea și apetitul pentru zona de management și business. A decis să exploreze mai departe acest domeniu după terminarea studiilor de licență, așa că a făcut un master în Finanțe și Investiții în Olanda, la Rotterdam School of Management. După ce a terminat master-ul, o carieră în consultanță a fost pasul cel mai natural pentru el pentru că i-a permis să continue să se dezvolte într-un ritm accelerat și să aibă expunere la o gamă largă de industrii și de clienți pentru care să lucreze. În plus, mediul deosebit format din oameni foarte inteligenți și motivați a fost un alt argument foarte puternic.

Dacă vrei sa afli mai multe despre ce presupune job-ul de consultant, aplică la Roland Berger Consulting Try-Outs până pe 30 octombrie.

Cu ce te ocupi? Cum arată o zi obișnuită pentru tine?

Nu prea există noțiunea de zi obișnuită în consultanță pentru că provocările și responsabilitățile pe care le ai pot fi foarte diferite nu doar de la un proiect la altul ci și de la o zi la alta. Spre exemplu, pot fi zile pe care le petrec aproape în totalitate în întâlniri, zile în care nu mă desprind de Powerpoint și Excel, zile în care prezint în fața clientului recomandările echipei sau zile pe care le petrec împreună cu restul colegilor mei încercând să găsim soluții sau ipoteze pentru problemele cu care se confruntă clientul.

Ce satisfacții îți aduce meseria ta?

Unul dintre lucrurile pe care le apreciez cel mai mult la job-ul de consultant este faptul că mă ține tot timpul în priză și că am mereu ocazia să învăț ceva nou din situațiile prin care trec și de la oamenii cu care interactionez.

Cum arată o zi proastă pentru tine? Cum treci peste ea?

O zi proastă este o zi în care nu apuc să petrec suficient timp cu prietenii și familia. Deși astfel de zile sunt inevitabile, numărul și impactul lor poate fi micșorat considerabil prin planificare adecvată și autodiscipină.

De ce ai ales să lucrezi în consultanță? Ce decizii consideri că au fost cele mai importante pe drum?

Interesul pentru business, diversitatea de subiecte abordate și mediul deosebit care sprijină dezvoltarea personală și profesională la toate nivelurile, au fost factorii decisivi care au înclinat balanța spre consultanță. În plus, m-a atras faptul că rolul unui consultant, la fel ca și al unui inginer, este de a găsi soluții practice, fundamentate analitic și tehnic la probleme concrete. În acest sens, nu am văzut consultanța ca pe o schimbare radicală fața de pregătirea mea inițială, și cred că modul acesta de a privi lucrurile m-a ajutat foarte mult în tot parcursul meu profesional de până acum.

Cornel Nițu

Comentarii

comentarii