Centrul Român de Politici Europene a fost înființat în 2009 de un grup de experți, având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertizã în domeniul politicilor publice.

Misiunea CRPE este promovarea României drept un actor coerent și influent în stabilirea agendei publice și în formularea de politici în cadrul UE, și continuarea procesului de europenizare a României, prin bunã guvernare, expertizã și dezbateri publice informate.

Încă de la înființarea sa, Centrul Român de Politici Europene a devenit unul dintre cele mai importante think tank-uri din România, cu o importantă expertiză în domeniul Afacerilor Europene: Cadrul instituțional, Politica Externă și Parteneriatul Estic al Uniunii Europene (în special Republica Moldova), Politica Agricolă Comună, Justiție și Anti corupție, Energie și Mediu.

Proiectele implementate de Centrul Român de Politici Europene au urmărit 5 obiective majore:

  • Publicarea de studii, lucrări de cercetare și materiale informative privind politicile publice ale Uniunii Europene
  • Inițierea de proiecte menite să încurajeze dezbaterile privind politicile publice europene și românești, cu scopul de a consolida participarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor la nivel European
  • Furnizarea de soluții inovatoare pentru modernizarea administrației publice din România
  • Inițierea de campanii de advocacy pentru o bună guvernare, la nivel național și European
  • Inițierea de sesiuni de training pe teme europene

Anunțuri deschise la Asociatia Centrul Roman de Politici Europene

Mai mult conținut în curând!
Până atunci fă-ți cont pe Junio dacă nu ai deja și pregătește-ți profilul. Junio este cea mai mare platformă de joburi și stagii pentru studenții din România.

Junio