Asociatia Edusfera este o organizatie neguvernamentala ce are ca misiune sustinerea accesului la o educatie de calitate al copiilor si tinerilor romani, prin dezvoltarea de programe in domeniul educatiei. Asociatia Edusfera promoveaza importanta educatiei in domeniul stiintelor si tehnologiei.
Credem ca educatia trebuie sa fie prioritatea numarul 1 a oricarei guvernari, deoarece un sistem educational solid si accesibil pentru toti este fundatia pe care se cladeste un stat democratic, in care cetatenii isi inteleg pe deplin si isi exercita cu responsabilitate drepturile si obligatiile.
Educatia este singura cale catre libertatea individuala si este solutia pentru o societate moderna, toleranta si prospera. Credem ca toti copiii si tinerii au dreptul la o educatie de calitate, indiferent de mediul socio-economic in care s-au nascut. Credem in nevoia unei reforme profunde care sa restabileasca prestigiul si demnitatea profesorilor si care sa duca la cresterea calitatii si motivatiei corpului profesoral la nivel national.
Asociatia Edusfera a derulat si deruleaza diferite proiecte educative. Astfel, cele mai importante proiecte sunt:

  1. Digital Kids

Tehnologia joaca un rol din ce in ce mai important in societatea noastra. Fie ca este vorba de industrii creative, IT, cercetare sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilitati digitale.
Digital Kids vine in intampinarea acestor nevoi si ofera cursuri de programare pentru copii intre 8 si 14 ani. Dupa parcurgerea acestui curs, copiii pot dezvolta pagini web, aplicatii pentru echipamente mobile sau propriile jocuri, totul intr-un mod distractiv si interactiv.
Cursurile noastre ii ajuta pe copii sa aiba mai mult succes la scoala, pentru ca le oferim resurse educationale pentru ca ei sa poata identifica informatiile cu adevarat relevante si sa poata realiza prezentari intr-un mod cu totul original.
Cursurile sunt concepute special pentru copii si adolescenti si acopera toate nivelurile – de la incepatori care nu au mai avut acces la cursuri IT sau de programare, pana la avansati care trebuie doar sa isi rafineze cunostintele.
Peste 300 de copii au absolvit cursurile Digital Kids si aproximativ 300 urmeaza cursurile in prezent in Bucuresti si Cluj.

  1. Educatia – cheia dezvoltarii comunei Cojasca

Viziunea noastra tinteste catre o societate in care toti copiii si tinerii sa aiba parte de o educatie de calitate, indiferent de conditiile economice sau sociale ale familiei din care fac parte.
Proiectul „Educatia – cheia dezvoltarii comunei Cojasca” dezvoltat de catre Asociatia Edusfera si finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul fondului ONG in Romania, a contribuit la dezvoltarea socio-economica a comunei Cojasca, la imbunatatirea relatiilor inter-etnice, precum si la dezvoltarea oportunitatilor educationale pentru copiii si tinerii romi si ne-romi. Proiectul s-a desfasurat in perioada mai – decembrie 2015 si au fost desfasurate ateliere IT si limba engleza pentru 50 de copii romi si ne-romi, sesiuni de consiliere vocationala pentru 20 de tineri intre 14 si 16 ani, doua workshopuri de managementul de proiect pentru 20 de participanti intre 18 si 65 de ani (10 femei si 10 barbati), masa rotunda cu cel putin 25 de membri ai comunitatii (romi şi ne-romi, cu echilibru de gen) pe 3 teme – educatia, sanatatea si asistenta sociala si infrastructura – legate de identificarea problemelor locale si solutiilor pentru aceste probleme.
In cadrul programului educational ce cuprindea cursuri IT si engleza a fost inclusa si o activitate de formare a 10 cadre didactice pe tema metodelor non-formale, iar expertul ce a format profesorii a fost Andrei Popescu. Astfel, cei doi profesori, Alina Ion si Cateluta Vulpescu, care au predate cele doua cursuri timp de 6 luni au utilizat metode non-formale in asa fel incat la finele proiectului copiii sa demonstreze ca au capatat cat mai multe cunostinte. Evaluarea progreselor realizate de catre copiii participanti la ateliere s-a realizat la finalul cursurilor in urma unor sustineri publice la evenimentul de incheiere. Copiii care au urmat atelierul IT au facut demonstratii in Scratch, aratand publicului diverse jocuri dezvoltate de ei, iar copiii care au urmat atelierul de limba engleza au organizat o sceneta de iarna in totalitate in limba engleza. Toti participantii au beneficiat si de o masa calda care a fost o motivatie in plus de a se prezenta la curs, intrucat in comunitatea Cojasca exista o rata ridicata a saraciei.

  1. Concurs Digital Kids

Concursul Digital Kids are ca scop identificarea, premierea, promovarea si motivarea copiilor si adolescentilor pasionati de tehnologie si robotica. Concursul Digital Kids este o competitie in care se pot inscrie copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani din Romania. Participantii se pot inscrie gratuit in competitie la una din urmatoarele categorii: Jocuri, Aplicatii pentru scoala, Utilitare, Roboti si Multimedia.
Este o initiativa pentru a incuraja copiii si adolescentii pasionati de tehnologie care s-a desfasurat ca prima editie in luna mai 2015 si au fost participat aproximativ 75 de copii din toata tara. Concursul a fost finantat de UPC Romania, dar si de alte companii din domeniul IT.

  1. DNA Day

DNA Day este un proiect ce consta intr-o serie de evenimente ce au ca scop popularizarea stiintei în general si a geneticii in special si premierea si promovarea elevilor si a institutiilor ce participa la concursul international de genetica, organizat la nivel european de Societatea Europeana de Genetica Umana si la nivel national de Asociatia Edusfera. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.dnaday.ro.

  1. APLICATII ALE MATEMATICII IN GRAFICA DIGITALA

Asociatia Edusfera a organizat cursul “Aplicatii ale matematicii in grafica digitala”, un curs unic si inovativ adresat pasionatilor de matematica intre 12 si 14 ani.
Dezvoltat de catre Roxana Draganoiu, cursul are la baza o metoda inovatoare de studiu al matematicii prin reprezentarea grafica intr-un limbaj de programare. Cursul are rolul de a transmite elevilor dragostea de matematica si programare, de a le oferi o motivatie sa le invete si de a facilita intelegerea acestora printr-o metoda distractiva. Prin metoda grafica, invatarea matematicii si a programarii nu mai reprezinta un scop in sine, ci devine un mijloc, elevul ajungand astfel sa le invete in joaca. Rolul sau este de a dezvolta inteligenta copiilor, de a imbunatati performantele scolare si de a-i invata pe elevi sa gandeasca matematica in mod grafic.

Anunțuri deschise la Asociatia Edusfera

Mai mult conținut în curând!
Până atunci fă-ți cont pe Junio dacă nu ai deja și pregătește-ți profilul. Junio este cea mai mare platformă de joburi și stagii pentru studenții din România.

Junio